ГоловнаСуспільствоВійна

З початку "великоднього перемир'я" бойовики 230 разів відкривали вогонь на Донбасі

Перемир'я почало діяти з 30 березня.

З початку "великоднього перемир'я" бойовики 230 разів відкривали вогонь на Донбасі
Фото: hyser.com.ua

З початку встановленого опівночі 30 березня "великоднього перемир'я" бойовики російсько-окупаційних військ здійснили понад 230 обстрілів позицій сил ЗСУ. Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Дмитро Гуцуляк, повідомляє УНН

"Прес-центр штабу антитерористичної операції зазначає, що всього з початку встановленого з опівночі 30 березня "пасхального перемир'я" агресор здійснив понад 230 обстрілів позицій українських захисників", - сказав він.

За словами спікера, при цьому бойовики неодноразово застосовували зброю, заборонену Мінськими домовленостями.

"Штаб Антитерористичної операції закликає так званих ватажків окупаційних адміністрацій Російської Федерації припинити обстріли і збройні провокації і дати можливість мирним жителям прифронтових сіл і містечок у спокої і мирі провести велике релігійне свято Воскресіння Христове", - наголосив він.

Нагадаємо, тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі домовилася про повне припинення вогню на лінії розмежування в зоні бойових дій на період великодніх свят, починаючи з 30 березня. Воно тривало 10 хвилин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram