ГоловнаСуспільствоВійна

У Верхньоторецьке з непідконтрольної території відправили безпілотник з вибухівкою

Саморобний літальний апарат був запрограмований на ураження цілі за попередньо введеними координатами.

Бойовики направили з непідконтрольної території України в напрямку н.п. Верхньоторецьке безпілотник, який був начинений вибухівкою і містив заряд не менш як один кілограм пластичної речовини. Про це повідомили в штабі АТО.

Залишки саморобного безпілотника виявили вчора, 6 квітня, неподалік позицій сил АТО.

"Безпілотний літальний апарат виготовлено кустарним способом. Очевидно, щоб уникнути можливості його ідентифікації. БЛА зібрано на основі поліпропіленової труби, де була капсула з бойовою речовиною і електродетонатором, що приводиться в дію в результаті зіткнення БЛА з об'єктом", - йдеться в повідомленні.

За оцінками військових, апарат був запрограмований на ураження цілі за попередньо введеними координатами і виконував політ в автоматичному режимі.

"Згідно з даними оцінки місцевості і положення літального апарату встановлено, що БЛА рухався в напрямку н.п. Верхньоторецьке, але впав в поле. Заряд пластичної вибухової речовини, який становив не менш як один кілограм, не здетонував", - відзначили в штабі.

Залишки безпілотника готують до передачі працівникам Нацполіції для проведення розслідування, зазвичай в таких випадках відкривається справа за ст.258 "Терористичний акт", йдеться в повідомленні штабу.

"Факт застосування противником БЛА-камікадзе є спробою здійснення на території, підконтрольній Україні, терористичного акту проти мирного населення з непередбачуваними наслідками за ступенем тяжкості. Це свідома спроба розхитати і дестабілізувати ситуацію в прифронтовому Верхньоторецьку в період Великодніх свят", - заявили в штабі АТО.

Нагадаємо, сьогодні бойовики підстрелили жінку на зупинці біля блокпоста "Оленівка".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram