ГоловнаСуспільствоЖиття

Колишнього "чиновника" ДНР залишили за ґратами на 5 років

Дмитро Купріян був "начальником служби тилу в ДНР" і правою рукою Гіркіна.

Колишнього "чиновника" ДНР залишили за ґратами на 5 років
Дмитрий Куприян (второй справа)
Фото: myrotvorets.center

Апеляційний суд Києва залишив чинним судовий вирок стосовно "начальника служби тилу "ДНР"Дмитра Купріяна, якого засудили до п'яти років позбавлення волі за участь в діяльності терористичної організації. Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Зазначена особа обвинувачувалася в тому, що з червня по вересень 2014 року, перебуваючи на території Донецької області, яка контролювалася терористичною організацією "ДНР", розділяла політичні погляди членів терористичної організації "ДНР", її цілі і, усвідомлюючи протиправний характер діяльності цієї терористичної організації, стала членом вищезгаданої терористичної організації і, обіймала посаду так званого "начальника служби тилу "ДНР" і виконувала вказівки так званого "міністра оборони ДНР", громадянина Російської Федерації І.Гіркіна, брала активну участь в діяльності зазначеної терористичної організації, а також сприяла її діяльності", - йдеться в повідомленні ГПУ.

Купріяна визнали винним за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Судовий вирок залишили чинним ухвалою Апеляційного суду Києва від 04.04.2018 року, яке винесли за результатами розгляду апеляційних скарг обвинуваченого і його захисника.

Нагадаємо, Дмитра Купріяна з позивним "Батя" заарештували в 2016 році, коли він намагався отримати українську пенсію. Раніше Купріян воював у Конго, Анголі, Афганістані. У 2014 став спільником терориста Стрєлкова-Гіркіна - основним завданням Купріяна була побудова фортифікаційних споруд. Втік в Ростовську область, де оселився з дружиною в покинутому будинку. Там вони жили на українську пенсію його дружини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram