ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі зафіксовано 42 обстріли

Двоє українських воїнів отримали поранення.

За добу на Донбасі зафіксовано 42 обстріли
Фото: Макс Левин

Упродовж минулої доби, 6 квітня, російсько-окупаційні війська продовжували ігнорувати «пасхальне перемир'я». Агресор зробив 42 обстріли позицій українських захисників, застосувавши при цьому озброєння заборонене Мінськими угодами. Про це повідомляє штаб АТО.

На донецькому напрямку із забороненої 122 мм артилерії, а також озброєння БМП противник обстріляв українські позиції в Широкиному, з мінометів калібру 82 мм бойовики стріляли поблизу Пісків. З гранатометів і стрілецької зброї окупанти відкривали вогонь по захисниках Водяного, Лебединського, Мар'їнки і Авдіївки.

Великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю агресор застосував по українських укріпленнях неподалік Талаківки і Гнутового. Також зі стрілецької зброї обстріляли захисників Красногорівки, Павлополя, шахти «Бутівка», Пісків і Кам'янки, а снайперський вогонь вели поблизу Широкиного.

На луганському напрямку із заборонених 120 і 82 мм мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів бойовики вели вогонь по українських опорних пунктах поблизу Луганського.

Крім цього 120 мм міномети окупанти застосували по захисниках н.п. Валуйське, а міномети калібру 82 мм, озброєння БМП і великокаліберні кулемети - по захисниках Троїцького. Також з 82 мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї вогонь вели по українських позиціях в районі н.п. Новолуганське.

У результаті ворожого вогню двоє українських воїнів отримали поранення.

Нагадаємо, вчора бойовики 16 разів порушили "пасхальне" перемир'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram