ГоловнаСуспільствоПодії

МВС почало створювати реєстри випадків домашнього насильства

"Треба розуміти, що це проблема не окремо взятої родини, а всього суспільства".

МВС почало створювати реєстри випадків домашнього насильства
Фото: infoliepaja.lv

Міністерство внутрішніх справ працює над системою обліку випадків домашнього насильства.

Про це заявила заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук, повідомляють на сайті МВС.

"Домашнє насильство є доволі латентним явищем. Ця проблема актуальна не тільки в Україні, а й в усьому світі. За статистикою ООН кожна третя жінка в світі страждає від фізичного або сексуального насильства. Люди не звикли говорити про це відкрито. Тема знаходиться в категорії "табу". Тому ми не знаємо реальних цифр, не можемо вести статистику точно. Сьогодні ми працюємо над розробкою ефективного механізму, який дозволив би вести облік таких випадків", - сказала Ковальчук.

Вона нагадала, що 7 грудня 2017 року Верховна Рада прийняла закон "Про запобігання та протидію домашньому насильству".

"Згідно з документом, ми маємо шість місяців з дати набуття чинності на приведення всіх нормативно-правових актів у відповідність до закону «Про запобігання та протидію домашньому насильству», на розробку ефективних механізмів реагування і превенції, ведення обліку таких випадків", - наголосила Ковальчук.

За її словами, зараз розробляються проекти нормативно-правових актів, збираються зауваження і пропозиції, функціонують робочі групи, до яких залучені національні та міжнародні експерти.

"Сьогодні потрібно розуміти, що це проблема не окремо взятої родини, а всього суспільства", - додала заступник міністра.

Нагадаємо, в грудні минулого року Рада прийняла закон "Про запобігання та протидію домашньому насильству", який, серед іншого, передбачає створення реєстру затриманих за домашнє насильство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram