ГоловнаСуспільствоЖиття

ДСНС повідомила про недопуск працівників до перевірки ТЦ у Миколаєві

Про інцидент повідомили Нацполіцію.

ДСНС повідомила про недопуск працівників до перевірки ТЦ у Миколаєві
Фото: dsns.gov.ua

Державна служба з надзвичайних ситуацій заявила про недопуск працівників до перевірки торгового центру в Миколаєві.

Про це повідомляють на сайті ДСНС.

Відзначають, що фахівці планували провести позапланову перевірку стану пожежної та техногенної безпеки торгових центрів на території Інгульського району Миколаєва. Приміщення ТЦ орендують власники торгових мереж різної спрямованості. Зокрема, в ТЦ розміщені будівельний супермаркет, магазин електроніки, продуктовий супермаркет.

"Незважаючи на завчасне повідомлення суб'єкта господарювання про перевірку, провести її "традиційно", як і останніми роками, не вдалося через перешкоджання діям посадових осіб, а саме: незабезпечення присутності керівника або уповноваженої особи на об'єкті перевірки", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що адміністрація закладів повідомила телефоном керівництво ТОВ "Новобуд-люкс", якому належить ТЦ, про візит інспекторів, однак жодної реакції не було.

"Співробітники ДСНС склали акт про недопуск до перевірки, на місце події викликали органи Національної поліції, які зафіксували факт перешкоджання законним діям співробітників ДСНС", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, влада Києва вирішила перевірити всі столичні ТРЦ, комплекси та інші заклади масового перебування людей, щоб уникнути повторення трагедії, яка трапилася в російському місті Кемерові. У неділю там згорів торгово-розважальний комплекс "Зимова вишня", загинули 64 особи, в тому числі 41 дитина.

Також прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив перевірити ТЦ, школи і дитячі садочки по всій Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram