ГоловнаСуспільствоЖиття

Українці назвали Великдень найулюбленішим державним святом, - опитування

На другому місці - Різдво, на третьому - Новий рік.

Українці назвали Великдень найулюбленішим державним святом, - опитування
Фото: Макс Требухов

Більшість українців, 82% опитаних Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), вважають Великдень найулюбленішим державним святом.

Про це свідчать результати опитування КМІС.

Респондентів попросили відповісти на запитання, яке офіційне свято є найулюбленішим. Усього було опитано 2 043 респондентів.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1.5) не перевищує: 3.3% для показників близьких до 50%, 2,8% - для показників близьких до 25%, 2,0% - для показників близьких до 10%, 1,4% - для показників близьких до 5%.

Згідно з результатами опитування, найпопулярнішими офіційними святами українців є: Великдень - 82% опитаних, Різдво - 81%, Новий рік - 79% і Міжнародний жіночий день 8 березня - 45%.

Для 35% найулюбленішим святом є Трійця, для 31% - День Перемоги і для 16% - День Незалежності.

Найменш популярні офіційні свята - День захисника України (11%), День міжнародної солідарності трудящих (9%) і День Конституції (5%).

Нагадаємо, на Софійській площі в Києві 5 квітня розпочався восьмий Всеукраїнський фестиваль писанок. Цього року були встановлені не тільки 500 гігантських писанок-мальованок, а й 374 великодні зайці.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram