ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд продовжив арешт учасникам ДТП з 6 загиблими у Харкові

Адвокат Зайцевої з деякими застереженнями підтримала вимоги звинувачення. Дронов попросив про поблажливість.

Суд продовжив арешт учасникам ДТП з 6 загиблими у Харкові
Геннадий Дронов и Елена Зайцева
Фото: hromadske.kharkiv.ua

Київський районний суд продовжив запобіжний захід учасникам резонансної ДТП в центрі Харкова Олені Зайцевій та Геннадію Дронову до 1 червня, передає місцеве видання NewsRoom.

Вимоги звинувачення про утримання водіїв під вартою підтримали п'ять представників потерпілих, а також, з деякими застереженнями, адвокат Олени Зайцевої.

"Я вважаю, що ризики у клопотанні просто перелічені, але не доведені. Однак, з огляду на резонанс справи і почуття потерпілих, ми не будемо заперечувати позицію прокуратури", - розповіла Юлія Козир.

Захист Геннадія Дронова наполягав на обранні йому більш м'якого запобіжного заходу. На думку адвоката Сергія Перепелиці, суд повинен був призначити водієві Volkswagen Touareg домашній арешт з носінням електронного браслета, оскільки обвинувачі не довели ризиків, пов'язаних з його перебуванням на волі.

Сам Дронов також попросив про поблажливість.

"У мене мама сама, їй 80 років. Прошу ввійти в моє становище. У мене був місяць, щоб втекти, але я цього не зробив", - заявив учасник ДТП.

Нагадаємо, що аварія на Сумській сталася 18 жовтня минулого року. На думку слідства, на перехресті з провулком Мечникова автомобіль Volkswagen Touareg під управлінням Геннадія Дронова, який рушив на жовте світло, врізався в Lexus RX 200 під керуванням Олени Зайцевої, який намагався проскочити на червоне світло. В результаті "японця" відкинуло на тротуар, де перебувала група пішоходів. П'ятеро людей від отриманих травм загинули на місці, ще шестеро постраждали. Пізніше в лікарні померла ще одна з пацієнток.

Обидва водії проходять підозрюваними у цій справі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram