ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція і підрозділи ДержНС отримали нові автомобілі та катери

Частина цієї техніки вироблена в Україні.

Поліція і підрозділи ДержНС отримали нові автомобілі та катери
Фото: mvs.gov.ua

Президент Петро Порошенко і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков передали сертифікати на нові патрульні автомобілі та катери представникам поліції і Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Про це повідомляється на сайті МВС.

"Три роки тому ми ухвалили дуже відповідальне рішення - почати глобальні зміни у правоохоронній системі. Якісний перехід до нових правоохоронних органів, які будуть мати високий рівень довіри українського народу. Національна поліція розвивається і стає абсолютно європейською структурою. Сьогодні ми посилимо поліцію ще 102 автомобілями. Частина цих автомобілів вироблені в Україні. Також для гарантування безпеки на воді поліція і ДержНС отримають катери", - сказав Порошенко.

Глава МВС Аваков зазначив, що міністерство приділяє велику увагу технічному оснащенню всіх центральних органів виконавчої влади, а сьогодні стартувала програма навігації на воді.

"Згідно з нашим планом, ми почали розвивати водну і морську поліцію. Сьогодні ми побачили перші катери і перші підготовлені екіпажі. Це тільки початок, згодом, ми всі побачимо роботу поліції на воді. Варто відзначити, що всі катери вітчизняного виробництва", - сказав міністр.

Фото: mvs.gov.ua

ЗАзначається, що 102 автомобілІ отримали територіальні органи поліції в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Київській, Миколаївській, Полтавській, Херсонській, Одеській, Черкаській, Вінницькій, Волинській, Житомирській, Закарпатській, Луганській, Львівській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Чернівецькій, Чернігівській, Черкаській областях та Києві.

Підрозділи поліції на воді в Одеській, Херсонській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Полтавській та Черкаській областях отримали 10 катерів (TUNA 600, TUNA 865 і ВСС 85) для патрулювання та протидії злочинам у водних акваторіях.

32 автомобілі Renault Duster SUTA 15H 5R, оснащені сучасною охоронно-гучномовною системою, радіозв'язком, антивандальним покриттям сидінь. Ці автомобілі типу "кросовер" будуть залучені до виконання всього спектру правоохоронних завдань, як в межах населених пунктів, так і в заміських умовах пересіченої місцевості.

Фото: mvs.gov.ua

Головне управління ДержНС в Полтавській області також отримало аварійно-рятувальний катер UMS TUNA 865 Cabin, який призначений для оперативної доставки рятувальників (водолазів), спецобладнання та спорядження до місця надзвичайної ситуації, виконання аварійно-рятувальних, пошуково-водолазних та інших невідкладних робіт, заходів з пошуку та евакуації потерпілих.

Також управління ДержНС в Черкаській і Житомирській областях отримали 10 пожежних автоцистерн АЦ-4-60. П'ять машин передали підрозділам Черкаської області і п'ять - Житомирської. Пожежні автоцистерни призначені для гасіння вогню, проведення рятувальних робіт, доставки вогнегасних речовин та особового складу до місця ліквідації НС.

Фото: mvs.gov.ua

Нагадаємо, Нацполіція повідомила, що службові автомобілі Toyota Prius наближаються до вичерпання свого ресурсу, і зараз напрацьовується механізм їх поступової заміни.

Раніше Україна домовилася про закупівлю вертольотів 55 Airbus Helicopters для МВС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram