ГоловнаСуспільствоЖиття

Київрада пропонує Раді заборонити продаж спиртного в дитячих ігрових кімнатах

У більшості ігрових кімнат столиці є ліцензії на продаж алкогольних напоїв.

Київрада пропонує Раді заборонити продаж спиртного в дитячих ігрових кімнатах
Фото: Александр Рудоманов

Київська міська рада має намір просити Верховну Раду заборонити продаж спиртного в дитячих ігрових кімнатах.

Про це повідомляють на сайті Київради.

На засіданні постійної комісії міськради з питань освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту депутати погодили проект звернення до Ради про заборону продажу алкоголю і тютюнових виробів на території дитячих ігрових кімнат.

Згідно з проектом рішення, пропонують законодавчо визначити поняття "дитяча ігрова кімната".

Також метою є "заборона продажу, вживання пива та алкогольних, слабоалкогольних напоїв, столових вин і тютюнових виробів у дитячих кімнатах, що функціонують у торгово-розважальних центрах та інших громадських місцях загального користування".

Зазначені зміни депутати пропонують внести до Закону України "Про державне регулювання виробництва й обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів". Проект рішення підтримала постійна комісія Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних і міжнародних зв'язків.

"На сьогодні в більшості ігрових кімнат, які знаходяться в Києві, є ліцензії на продаж алкогольних напоїв. Тобто вживати спиртне в таких дитячих кімнатах абсолютно легально", - зазначила співавтор відповідного проекту рішення, депутат Київради Юлія Лобан.

Нагадаємо, 22 березня Рада дозволила місцевій владі забороняти продаж алкоголю. У низці міст такі заборони діють давно, але проти них виступає Антимонопольний комітет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram