ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики здійснили 10 обстрілів у третій день "великоднього" перемир'я на Донбасі

Бойовики здійснили 10 обстрілів у третій день "великоднього" перемир'я на Донбасі
Фото: Макс Левин

Бойовики 10 разів обстріляли позиції українських військовослужбовців на Донбасі у третій день "великоднього" перемир'я і вкотре зірвали розведення військ у Станиці Луганській.

Про це повідомляє прес-центр антитерористичної операції у Фейсбуці.

"Окупанти продовжують ігнорувати вимоги режиму тиші на ділянці розведення сил і засобів сторін в районі населеного пункту Станиця Луганська. Незважаючи на введення з 30 березня всеосяжного режиму "великоднього перемир'я" по всій лінії зіткнення сторін на сході України ввечері 1 квітня російсько-окупаційні війська вкотре застосували тут стрілецьку зброю", - йдеться в повідомленні.

Обстріл проводився з гори Князь Ігор, на тимчасово непідконтрольній території.

Українська сторона СЦКК зазначає, що бойовики систематично здійснюють провокаційні обстріли району Станиці Луганської з метою зірвати розведення сил в цьому районі, і продовжують використовувати зайняті ними позиції для здійснення злочинних дій.

"Підрозділи Збройних Сил України готові до відведення своїх сил і засобів на цій ділянці розведення в дзеркальному варіанті, за умови неухильного виконання вимог Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи", - наголосили у штабі.

Нагадаємо, протягом трьох останніх днів російсько-окупаційні війська тричі обстріляли безпілотники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Один з них збили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram