ГоловнаСуспільствоВійна

Поліцейським Донецької області за тиждень здалися троє бойовиків

Їм вдасться уникнути в'язниці, якщо вони не скоювали тяжких злочинів проти мирного населення.

Поліцейським Донецької області за тиждень здалися троє бойовиків
Фото: EPA/UPG

У Донецькій області поліцейським за останній тиждень здалися троє бойовиків незаконних збройних формувань ОРДЛО. Про це повідомляє сайт Нацполіції.

Так, до поліцейських звернувся 30-річний житель Сіверська, який з автоматом в руках три роки перевіряв водіїв і транспорт на блокпосту терористів.

"У місті Часів Яр здався поліцейським громадянин РФ, який 2014 року брав участь у незаконних збройних формуваннях на території Бахмутського району. Зі зброєю в руках найманець ніс службу на блокпосту біля села Григорівка, а також патрулював місто. Після звільнення району українськими військами чоловік втік і 4 роки переховувався в РФ, у Криму і різних областях України ", - йдеться в повідомленні.

Вчора поліцейським здався ще один черговий блокпоста з Сіверська. Він також з автоматом перевіряв машини і документи водіїв. Після трирічного переховування 36-річний чоловік вирішив сам розповісти поліції про свої протиправні дії.

Згідно із ч. 6 ст. 260 КК, особа, що перебувала у складі збройних формувань, яка добровільно вийшла з них і повідомила про це органам державної влади, звільняється від кримінальної відповідальності. Однак шанс уникнути в'язниці є тільки у тих, хто не здійснював тяжких злочинів проти мирного населення. Зараз поліцейські перевіряють діяльність трьох екс-бойовиків. Вони співпрацюють з поліцією і дають свідчення.

Всього з початку року поліція Донецької області притягнула до відповідальності 65 бойовиків. З них 55 - затримали, ще 10 заочно повідомлено про підозру і оголошено в розшук.

Нагадаємо, раніше банду розбійників з Покровська посадили на 8-12 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram