ГоловнаСуспільствоПодії

В Енергодарі впіймали банду рекетирів

Вони змусили місцевого бізнесмена віддати іномарку.

Служба безпеки України і Національна поліція 29 березня затримали в Енергодарі (Запорізька область) банду рекетирів, які погрозами змусили місцевого бізнесмена віддати їм автомобіль.

Правоохоронці повідомили, що місцевий "смотрящий" - раніше судимий чоловік 1985 року народження - зібрав угруповання з колишніх спортсменів і таких самих раніше судимих осіб, як він сам, яке, ймовірно, займалося розбійними нападами та пограбуваннями на території регіону.

Але затримали їх за вимагання. З грудня 2017 року, застосовуючи фізичний і психологічний тиск, бандити змушували місцевих підприємців платити їм гроші за безперешкодну комерційну діяльність. Оперативники СБУ і поліції задокументували факт вимагання 5 тис. доларів у одного з бізнесменів. Рекетири погрожували йому фізичною розправою в разі несплати "данини".

Врешті-решт, вони змусили бізнесмена зняти з обліку автомобіль KIA Cerato і підписати генеральну довіреність на право розпорядження транспортним засобом. Під час отримання документів на автомобіль було затримано чотирьох осіб.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.189 Кримінального кодексу України - вимагання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram