ГоловнаСуспільствоЖиття

"Київський метрополітен" проведе інвентаризацію торгових точок біля станцій метро

З 2014 року через займання таких об'єктів припинялася робота деяких станцій більш ніж на півтори години.

"Київський метрополітен" проведе інвентаризацію торгових точок біля станцій метро
Фото: Макс Требухов

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" перевірить на дотримання норм пожежної безпеки торгові приміщення і об'єкти поблизу станцій метро.

Про це повідомила прес-служба комунального підприємства в Фейсбуці.

"КП проведе інвентаризацію всіх об'єктів комерційного, торговельного та соціально-побутового призначення, розташованих у технічних зонах метрополітену ближче, ніж 10 метрів до вентиляційних кіосків і в межах 20 метрів від входів/виходів на станції метрополітену", - йдеться в повідомленні.

Відзначено, що з 2014 року через займання таких об'єктів припинялася робота деяких станцій метро більш ніж на півтори години. Це призвело до збоїв графіка руху поїздів, нормальної роботи станцій і створило незручності для пасажирів. У всіх вказаних вище випадках ніхто не постраждав.

У прес-службі наголосили, що головна функція метрополітену - безпечне перевезення пасажирів, а дотримання правил пожежної безпеки - пріоритет роботи підприємства. Відзначають, що в цих цілях раніше на балансовій території метро були демонтовані МАФи, які порушували правила пожежної безпеки.

Нагадаємо, увечері 28 березня біля станції метро "Лівобережна" загорівся магазин. Дим від пожежі швидко поширився в бік станції, через що з'явився небезпечний їдкий запах і погана видимість для пасажирів і машиністів електропоїздів. Станція повністю відновила роботу через півтори години.

Після цього мер Києва Віталій Кличко доручив перевірити на пожежну безпеку торгові приміщення поблизу станцій метро і зупинок громадського транспорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram