ГоловнаСуспільствоВійна

У Донецькій області якут, який воював за "ДНР", здався українській поліції

Від початку операції "Мігрант" поліцейські виявили 78 нелегалів.

У Донецькій області якут, який воював за "ДНР", здався українській поліції
Архив
Фото: ssu.gov.ua

Громадянин Російської Федерації, який воював на боці бойовиків "ДНР" здався співробітникам Бахмутського відділу поліції Донецької області.

Про це повідомляють на сайті обласної поліції.

Відзначається, що на території України 24-річний уродженець республіки Саха (Якутія) перебував нелегально. Він розповів, що у 2014 році брав участь у незаконних військових діях на території Бахмутського району.

Виявилося, що затриманий є громадянином РФ, в Україну він приїхав 2006 року. У червні 2014 року вступив у лави бойовиків. Зі зброєю в руках найманець ніс службу на блокпосту біля села Григорівка, а також патрулював місто Часів Яр. Після звільнення Бахмутського району українськими військовослужбовцями він утік і чотири роки переховувався в Росії, Криму, а також на території України.

"Нещодавно він повернувся в Часів Яр. Дізнавшись, що існує програма "Повернись додому", яка дає шанс звільнитися від кримінальної відповідальності, колишній бойовик добровільно прийшов у поліцію", - відзначили в поліції.

При собі чоловік мав паспорт громадянина України, який виявився підробленим.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.260 Кримінального кодексу (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань). Підозрюваного перевіряють на причетність до скоєння інших злочинів на території України.

У поліції зазначили, що з початку операції "Мігрант", яка проходить з 21 лютого, поліцейські Донецької області виявили 78 нелегальних мігрантів. Дев'ятьох осіб примусово повернули в країни походження, 23 заборонили в'їзд в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram