ГоловнаСуспільствоВійна

Командувач Об'єднаних сил пообіцяв відкритість для ЗМІ в питаннях, які не становлять держтаємницю

"Ми не будемо давати ворогові інформацію, ми ворогові будемо давати відповідь військовим шляхом".

Командувач Об'єднаних сил пообіцяв відкритість для ЗМІ в питаннях, які не становлять держтаємницю
Сергей Наев

Командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв обіцяє відкритість для представників ЗМІ в частині, що не стосується державної таємниці.

Про це він заявив в інтерв'ю "5 каналу" в понеділок.

"Під час керівництва операцією Об'єднаних сил я планую забезпечити відкритість для громадянського суспільства - через ЗМІ. Щоб українці знали, які заходи вживають Об'єднані сили в цьому регіоні. Це буде стосуватися не тільки військової складової, а й усіх аспектів, які входять до компетенції Об'єднаних сил", - цитує Наєва Інтерфакс-Україна.

При цьому він наголосив, що роботі журналістів ніхто перешкоджати не буде, "але там, де буде необхідність (дотримання - ред.) держтаємниці або інші обмеження, то ми будемо вживати відповідних заходів".

Відповідаючи на запитання ведучого про те, чи не буде робота українських журналістів у зоні бойових дій будуватися за принципом стандартів армії США, де представникам ЗМІ дозволяється оприлюднювати інформацію про боєзіткнення, бойові втрати і переміщенні лише через кілька днів, Наєв сказав: "Все, що буде стосуватися військової складової, все буде, як в провідних арміях світу".

"Інформація про переміщення, ведення бойових дій, виконання бойових завдань буде закрита доти, поки буде необхідно. Ми не будемо давати ворогові інформацію, ми ворогові будемо давати відповідь військовим шляхом", - пообіцяв командувач Об'єднаних сил.

Нагадаємо, Наєва на початку березня призначили заступником начальника Генштабу Збройних Сил України. До цього він проходив службу на посаді начальника штабу - першого заступника командувача Сухопутних військ ЗСУ, раніше очолював оперативні командування "Схід" і "Південь" в зоні АТО.

Згідно з положеннями закону про реінтеграцію Донбасу, формат антитерористичної операції на Донбасі буде змінено на операцію Об'єднаних сил.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram