ГоловнаСуспільствоЖиття

Сімох співробітників "Охматдиту" підозрюють у привласненні ліків на 8 млн гривень

У схемі брала участь завідуюча аптечним складом і шестеро медсестер.

Сімох співробітників "Охматдиту" підозрюють у привласненні ліків на 8 млн гривень
архивное фото
Фото: politica-ua.com

Прокуратура Києва оголосила сімом працівникам Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" про підозру у привласненні лікарських засобів на 8 млн гривень.

Про це повідомляють на сайті столичної прокуратури.

Встановлено, що завідуюча аптечним складом у період з 2012 по 2015 рік привласнювала ліки під приводом видачі їх для відділення лікарні на загальну суму близько 3 млн гривень.

Крім того, прокуратура повідомила про підозру шістьом старшим медсестрам, які як матеріально відповідальні особи заволоділи лікарськими засобами на загальну суму близько 5 млн гривень.

За результатами попереднього розслідування завідуючій повідомлено про підозру за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та обрано як запобіжний захід домашній арешт.

Медсестрам повідомлено про підозру за ч.ч. 2,3,4 ст. 191 Кримінального кодексу, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Нагадаємо, в грудні 2017 року перша черга оновленого комплексу республіканської дитячої клінічної лікарні "Охматдит" отримала сертифікат готовності об'єкта і вже цього року почне приймати пацієнтів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram