ГоловнаСуспільствоПодії

Рецидивіста з Маріуполя засудили до довічного ув'язнення за жорстоке вбивство міліціонера і роботу на "ДНР"

Обвинувачений Сергій Шилін проходив за шести кримінальними статтями.

Рецидивіста з Маріуполя засудили до довічного ув'язнення за жорстоке вбивство міліціонера і роботу на "ДНР"
Сергей Шилин
Фото: Фото из сайта "Миротворець"

Жовтневий районний суд Маріуполя визнав винним 34-річного раніше судимого Сергія Шиліна у вбивстві працівника міліції, а також перебування в рядах угруповання "ДНР".

Про це повідомляє "Головком" з посиланням на вирок суду від 19 березня.

За даними попереднього розслідування, в травні 2014 Шилін вступив в збройне формування "Донецька Народна Республіка". В його обов'язки входила охорона та утримання будівель з використанням вогнепальної зброї для здійснення опору Збройним силам України під час захоплення сепаратистами Маріуполя. Крім того, він виконував функції охоронця будівлі штабу місцевої "ДНР".

"У квітні 2015 Шилін скоїв вбивство дільничного інспектора міліції райвідділу міліції Маріуполя, який прибув до обвинуваченого для збору свідчень за викликом колишньої дружини. Справа в тому, що протягом 2014-2015 років обвинувачений під приводом загроз неодноразово вимагав гроші у колишньої дружини", - йдеться в повідомленні.

Слідством було встановлено, що під час бесіди з міліціонером Шилін, який був в стані алкогольного сп'яніння, завдав правоохоронцю не менш як 10 ударів в голову сокирою. Внаслідок отриманих травм міліціонер помер на місці злочину. Після цього Шилін його пограбував і викрав автомобіль "Форд".

На судовому засіданні обвинувачений свою провину в скоєних злочинах визнав частково, а саме повністю визнав свою провину в скоєнні злочинів за ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань), ч. 2 ст. 185 (крадіжка), ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України.

Суд призначив покарання Шиліну у вигляді довічного позбавлення волі без конфіскації майна. Також він повинен компенсувати дружині міліціонера моральну шкоду на суму 500 тисяч гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram