ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві перейменували ще 10 вулиць

У столиці з'явилися вулиці Сім'ї Прахових, Василя Щавинського, Опришківська, Василя Барки, Памви Беринди та Академіка Ромоданова.

У Києві перейменували ще 10 вулиць
Фото: kmr.gov.ua

Київрада на засіданні в четвер перейменувала сім вулиць і уточнила назви ще трьох.

Про це повідомляється на сайті Київради.

Провулку Ладо Кецховелі в Подільському районі повернули історичну назву - провулок Воздвиженський.

Крім того, перейменовано п'ять вулиць і провулок: вул. Гайдара в Голосіївському районі (Паньківщина) перейменували на вул. Сім'ї Прахових, вул. Петровського в Деснянському районі (с.Троєщина) - на вул. Василя Щавинського, вул. Новоросійську в Дніпровському районі (селище ДВРЗ) - на вул. Опришківська, вул. Олександра Горовиця в Солом'янському районі (Олександрівська слобідка) - на вул. Василя Барки, провулок Михайла Реута в Печерському районі - на провулок Памви Беринди, вул. Пугачова на Шевченківському районі (Лук'янівка) - на вул. Академіка Ромоданова.

Також уточнено назви двох вулиць і провулка, зміни стосуються лише написання власних назв: вул. Алма-Атинська в Дніпровському районі тепер буде називатися вул. Алматинська, а вул. Кустанайська і провулок Кустанайський в Голосіївському районі будуть називатися вул. Костанайська і провулок Костанайський.

Перейменування пройшли громадські обговорення на єдиному веб-порталі територіальної громади в спеціальній рубриці Е-МІСТО.

Нагадаємо, у четвер Київрада прийняла рішення про присвоєння імені авіаконструктора Ігоря Сікорського столичному аеропорту "Київ" ("Жуляни").

У лютому Київська міська рада перейменувала вулицю Ванди Василевської в Шевченківському районі на вулицю Богдана Гаврилишина, а станцію метро "Петрівка" в "Почайну".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram