ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ затримала підозрюваних у нарузі над польськими та єврейськими пам'ятками

Угруповання скоювало злочини, спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі, на замовлення російських спецслужб.

СБУ затримала підозрюваних у нарузі над польськими та єврейськими пам'ятками
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки та прокуратури викрили в Чернігові організовану групу, яка на замовлення російських спецслужб здійснювала злочини, спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі і заподіяння шкоди міжнародному іміджу України.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

"Правоохоронці встановили, що учасники угруповання причетні до скоєння низки актів вандалізму щодо об'єктів польської та єврейської культурно-релігійної спадщини на території Сумської та Волинської областей", - йдеться в повідомленні.

Оперативники спецслужби задокументували, що в ніч з 25 на 26 грудня 2017 року в селі Мельники Шацького району Волині зловмисники розмалювали і розбили хрести братської могили польських прикордонників, які загинули у вересні 1939 року в боях із Червоною армією.

У ніч з 29 на 30 грудня 2017 року вандали нанесли антисемітські написи на будівлі іудейської громади "Єврейський дім" у Сумах.

Під час обшуків у фігурантів справи правоохоронці вилучили вісім тротилових шашок, п'ять гранат РГД-5, холодну зброю, антиукраїнську символіку й інші матеріали, що підтверджують їхню протиправну діяльність.

Фото: ssu.gov.ua

Слідчі дії тривають у рамках відкритого кримінального провадження за ч.3 ст.110, ч.1 ст.111 і ч.1 ст.255.

Нагадаємо, раніше СБУ виявила підозрюваних у причетності до антиукраїнської діяльності в 5 областях і Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram