ГоловнаСуспільствоЖиття

Кіберполіція затримала підозрюваного у зломі сайту міністерства

Вирішується питання про повідомлення затриманого про підозру.

Кіберполіція затримала підозрюваного у зломі сайту міністерства
Фото: cyberpolice.gov.ua

Кіберполіція затримала чоловіка, якого підозрюють у втручанні в роботу сайту одного з міністерств.

Про це повідомляють на сайті кіберполіції.

Кримінальне провадження за фактом втручання в роботу державного відомчого сайту було порушено у вересні 2017 року за зверненням держустанови. Слідчі кваліфікували інцидент за ч.1 ст.361 Кримінального кодексу (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку).

Під час досудового розслідування було встановлено, що до скоєння злочину причетний 25-річний киянин.

"Маючи вищу технічну освіту, чоловік виявив слабкі місця в роботі офіційного сайту держустанови і заблокував на деякий час нормальну роботу сайту, розмістивши на ньому протиправний контент. Крім того, підозрюваний скоїв розсилку з протиправним контентом на електронні адреси співробітників міністерства, які були вказані на сайті цієї держустанови", - йдеться в повідомленні.

За місцем проживання підозрюваного поліцейські провели санкціонований обшук, протягом якого було вилучено комп'ютерну техніку, яку чоловік використовував для протиправних дій.

Фото: cyberpolice.gov.ua

Вирішується питання про повідомленні затриманому про підозру за ст. 361 (незаконне втручання в роботу комп'ютерів, систем і комп'ютерних мереж) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, у вересні 2017 року хакери зламали сайт Міністерства освіти і розмістили на головній сторінці фото голої дівчини.

За рік кількість хакерських атак в Україні зросла вдесятеро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram