ГоловнаСуспільствоЖиття

Українці за кордоном працюють дуже інтенсивно, дехто не витримує, - експерт

За словами Воскобойника, за кордоном бізнесмени хочуть використовувати "робочі руки" з максимальною ефективністю - 40% українців фізично не можуть витримувати такого темпу.

Українці за кордоном працюють дуже інтенсивно, дехто не витримує, - експерт
Фото: LESZEK ZYCH/REPORTER

Українці, що працюють за кордоном, працюють більше, ніж в Україні. При такій інтенсивності праці вони могли б заробляти рівнозначні суми і в Україні. Про це заявив президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник в ефірі "5 каналу".

"Якщо ми говоримо про фахівців - такі, як зварювальники, токарі, будівельники - так, вони можуть заробляти і тут. При такій же інтенсивності, вони можуть заробляти тут такі гроші", - запевнив Воскобойник.

За його словами, закордонні роботодавці прагнуть використовувати українців з максимальною ефективністю. А це вимагає від працівників виконання великого обсягу робіт.

"Ті українці, які працювали в Польщі, в Німеччині, в Італії - можуть підтвердити, що інтенсивність праці там набагато вища. Це пов'язано з тим, що бізнесмени і підприємці хочуть використовувати робочі руки людей з максимальною ефективністю. Відсотків 40 українців фізично не можуть вкластися в цей темп. Вони не можуть працювати з таким навантаженням і тому повертаються в Україну і розповідають про те, як над ними знущалися, як їм було важко, важко", - розповів експерт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram