ГоловнаСуспільствоПодії

Верховний суд підтвердив довічне для вбивці харківського міліціонера

Артем Дериглазов вже провів вісім років у в'язниці.

Верховний суд підтвердив довічне для вбивці харківського міліціонера
Артем Дериглазов
Фото: facebook.com/shtabko

Верховний суд підтвердив рішення апеляційного суду Харківської області про довічне ув'язнення для харків'янина Артема Дериглазова за вбивство сержанта міліції і замах на життя ще двох міліціонерів влітку 2010 року.

Про це повідомила в фейсбуці правозахисник Татяна Близнюк.

Дериглазов переробляв макети зброї на бойові зразки. 7 липня 2010 року він вийшов з дому пристріляти автомат Калашникова, який він переробив з небойового макета, купленого на ринку. Патрульні того вечора зупинили Дериглазова через дивний зовнішній вигляд - в жаркий липневий день він був одягнений в куртку з довгим рукавом. Однак замість того, щоб показати правоохоронцям документи, Дериглазов використав газовий балончик і кинувся втікати.

Коли один з патрульних наздогнав втікача, той почав стріляти в нього з автомата, який був біля нього в сумці. Міліціонер Сергій Євлахов загинув.

З місця вбивства Дериглазову вдалося сховатися. Його затримали у власному будинку, де він жив з батьками. Під час затримання обвинувачений вчинив опір і поранив ще двох співробітників міліції.

Дериглазов зізнався у вбивстві людини. Але в свідченнях суду заявив, що не бачив, в кого стріляв. Вдома, за його словами, він відкрив стрілянину з метою самооборони.

Читайте.Блог Артема Дериглазова на LB.ua.

У жовтні 2012 року Червонозаводський суд оголосив вирок у справі про вбивство міліціонера і замах на життя ще двох правоохоронців, призначивши покарання у вигляді довічного ув'язнення. Захист домагався пом'якшення вироку. В результаті справу повернули до суду першої інстанції на новий розгляд.

За підсумками нового розгляду в червні 2015 року Червонозаводський районний суд Харкова оголосив вирок, пом'якшивши покарання до 15-ти років ув'язнення. Рішенням апеляційного суду вирок було посилено.

Дериглазов скористався правом на касацію.

На засідання суду в його справі ходили представники націоналістичних організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram