ГоловнаСуспільствоЖиття

ДСП "ЧАЕС" починає проводити екскурсії на станцію

Відвідувачі будуть забезпечені засобами захисту і пройдуть обов'язковий дозиметричний контроль.

ДСП "ЧАЕС" починає проводити екскурсії на станцію
Фото: Макс Требухов

Державне спеціалізоване підприємство "Чорнобильська атомна електростанція" починає проводити екскурсії.

Про це повідомляють на сайті ДСП ЧАЕС.

Відзначають, що тепер кожен охочий зможе побачити, як працює станція, як відбувається процес зняття з експлуатації та перетворення об'єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему.

"ЧАЕС стає ще одним об'єктом зони відчуження, який зможуть відвідати всі охочі. Це дасть можливість відвідувачам отримати повне уявлення про роботу станції і про проекти, які реалізуються на промисловому майданчику. Тому ми вирішили діяти за принципом "краще один раз побачити, ніж сто разів почути"", - наголошено в повідомленні.

Відвідувачі будуть забезпечені всіма необхідними засобами індивідуального захисту і пройдуть обов'язковий дозиметричний контроль. Під час екскурсії відвідувачі також зможуть пройти слідами працівників ЧАЕС - добиратися до станції вони будуть з міста Славутич, тією ж електричкою, якою щодня їздять працівники станції.

Гості зможуть ознайомитися з основними приміщеннями 3-го енергоблоку, з яких відбувалося управління реактором, оглянути системи енергоблоку. Крім того, всі охочі зможуть побачити в дії інтегровану автоматизовану систему контролю об'єкта "Укриття" і дізнатися більше про новий безпечний конфайнмент (НБК).

"Потрібно пам'ятати, що Чорнобильська АЕС продовжує залишатися ядерним об'єктом, і ми, як і раніше, строго дотримуємося всіх вимог безпеки для подібних підприємств. Однак ми намагаємося бути максимально відкритими і прозорими, намагаємося мінімізувати кількість бар'єрів для відвідувачів, позбавити їх складної схеми узгодження візиту. Переконаний, що такі зміни стануть додатковими кроками до позитивних перетворень у країні", - зазначив гендиректор ДСП ЧАЕС Ігор Грамоткін.

Ознайомитися з умовами відвідування і оформити заявку можна за посиланням.

Нагадаємо, з 15 березня відвідувачі також зможуть відвідати музей "Зірка Полин" у місті Чорнобиль.

У 2016 році президент Петро Порошенко підписав указ про створення Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram