ГоловнаСуспільствоЖиття

У Вінниці зірвали круглий стіл про протидію насильству над ЛГБТ

Захисники традиційних цінностей активно хотіли потрапити на захід.

У Вінниці зірвали круглий стіл про протидію насильству над ЛГБТ
Фото: i-vin.info

У Вінниці захисники традиційних цінностей зірвали круглий стіл про протидію дискримінації і злочинам на ґрунті ненависті. Про це повідомила правозахисниця, представник правозахисного ЛГБТ-центру "Наш світ" Софія Лапіна.

Кілька десятків людей з плакатами "Міцна українська сім'я - гарантія майбутнього для українців", "Не пропагуйте хвороби, пропагуйте здоров'я", "Моргунов за пропаганду гомосексуалізму. А ти?" прийшли до будівлі, де мав проходити круглий стіл, і почали вимагати пропустити їх на круглий стіл. Їм було відмовлено, оскільки захід заявили як закритий.

З огляду на їхню агресивну поведінку, правоохоронці були змушені заблокувати вхід у приміщення.

У результаті організатори круглого столу вирішили скасувати свій захід. Поліцейські створили коридор, надавши можливість членам ГО "Наш світ" спокійно покинути приміщення.

"Захід було скасовано для того, щоб не спровокувати подальший конфлікт. Тому що взагалі вже нікого не пропускали в будівлю. Навіть працівники, які тут працюють, не могли пройти. Тому організатори вирішили скасувати захід, щоб не створювати ні для кого незручностей і не провокувати конфлікт", - заявила "Інформаційній Вінниччині" старший інспектор з особливих доручень Управління забезпечення прав людини в Національній поліції Зарина Маєвська. Вона додала, що круглий стіл у Києві на тему протидії насильству над сексуальними меншинами не скасовано остаточно, а перенесено на невизначений час.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram