ГоловнаСуспільствоПодії

Через негоду 134 населених пункти в 8 областях залишились без електрики

Складна погода збережеться по всій Україні мінімум два дні.

Через негоду 134 населених пункти в 8 областях залишились без електрики
Фото: EPA/UPG

У ніч з 17 на 18 березня внаслідок ускладнення погодних умов (сніг, налипання мокрого снігу, пориви вітру) через спрацювання автоматичної системи захисту ЛЕП знеструмлені 134 населених пунктів у 8 областях. Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Серед знеструмлених населених пунктів у Закарпатській області - 81, Львівській - 29, Вінницькій - 7, Луганській - 6, Донецькій - 5, Сумській - 4, Запорізькій - 1 і Черкаській - 1.

Тим часом Укргідрометцентр попереджає, що складні погодні умови зберігатимуться по всій Україні ще мінімум два дні. На Україну будуть впливати два активних південно-західних циклони.

18 березня в Україні, крім північних областей, сніг, хуртовина, в Закарпатській, Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській областях очікуються сильні снігопади, снігові замети, в Карпатах дуже сильний сніг. У більшості областей України пориви вітру 15-20 м/с, на дорогах ожеледиця.

19 березня в Україні снігопади, хуртовини, на дорогах ожеледиця. У Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській, Одеській, Миколаївській областях сильний сніг, снігові замети, в Херсонській, Запорізькій, Донецькій областях мокрий сніг з дощем, місцями ожеледь. На півдні і сході країни пориви вітру 15-20 м/с.

Державна служба з надзвичайних ситуацій попереджає, що такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту (рівень загрози для автотранспорту 2 (жовтий), місцями в центральних областях і Прикарпатті 3 (червоний).

Нагадаємо, вчора в Києві на прибирання снігу виїхали 527 одиниць техніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram