ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ видворила з України кримінального авторитета з Молдови

Він п'ять разів був судимий за крадіжки і грабежі, останнє покарання відбував в Україні.

Співробітники Служби безпеки України спільно з Державною міграційною службою видворили за межі України громадянина Молдови, який негативно впливав на криміногенну ситуацію в Хмельницькому. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Фото: ssu.gov.ua

"Злочинець, який п'ять разів був судимий за крадіжки і грабежі, останнє покарання відбував в Україні. Після закінчення терміну ув'язнення він, спираючись на підтримку в кримінальних колах, мав намір створити організовану злочинну групу для вчинення тяжких злочинів", - зазначають у правоохоронному відомстві.

Внаслідок проведених з ініціативи СБУ заходів було ухвалено рішення про примусове видворення авторитета за межі держави.

Нагадаємо, у травні 2016 року Верховна Рада відмовилася ввести до Кримінального кодексу поняття "злодій у законі". Відхилений законопроект передбачав кримінальну відповідальність за створення злочинної спілки з метою скоєння будь-яких злочинів під керівництвом "злодіїв у законі". Таке правопорушення мало каратися позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або навіть довічним ув'язнення з конфіскацією майна.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram