ГоловнаСуспільствоЖиття

Двох поліцейських зловили на збуті службової інформації в Вінниці

Їм загрожує до 6 років в'язниці.

Двох поліцейських зловили на збуті службової інформації в Вінниці
Фото: npu.gov.ua

У Вінниці співробітники управління Департаменту кіберполіції та Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції викрили двох співробітників карного розшуку, які копіювали інформацію з обмеженим доступом із серверів МВС і продавали її стороннім особам.

Про це повідомляють на сайті Нацполіції.

Відзначено, що "покупці" замовляли в поліцейських необхідну їм інформацію і переказували на банківські картки названу суму. Передача інформації і листування відбувалися за допомогою, на їхню думку, найбільш захищеного телефонного месенджера.

Банківські картки були оформлені на дружину одного з поліцейських і їхнього знайомого - фігуранта кримінального провадження щодо викрадення автомобіля.

За зібраними матеріалами правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 362 Кримінального кодексу (несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї).

Фото: npu.gov.ua

Крім того, додатково до Єдиного реєстру були внесені відомості за ч. 3 ст. 368 КК (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

За місцем проживання і роботи підозрюваних проведені обшуки, під час яких вилучено банківські картки та комп'ютерну техніку, усе буде направлено на експертизу.

Фото: npu.gov.ua

За результатами обшуків прокуратура вживатиме заходів для оголошення підозри й обрання поліцейським запобіжного заходу.

За збут службової інформації передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до шести років з позбавленням права займати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

Нагадаємо, восени минулого року двох співробітників відділу протидії кіберзлочинності у Вінницькій області затримали під час отримання хабара.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram