ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція оголосила в розшук гаданого замовника вбивства Вороненкова Тюріна

Російська сторона так і не відповіла на запит про його екстрадицію.

Поліція оголосила в розшук гаданого замовника вбивства Вороненкова Тюріна
Денис Вороненков
Фото: vg-news.ru

Національна поліція оголосила в розшук Володимира Тюріна, підозрюваного в замовленні вбивства колишнього депутата Державної Думи Росії Дениса Вороненкова.

Про це повідомило джерело в правоохоронних органах.

За його словами, Тюріна оголошено в розшук 14 березня у зв'язку з тим, що російська сторона не відповіла на запит Генеральної прокуратури про його екстрадицію в Україну.

Запит відправили 9 жовтня 2017 року.

Також найближчим часом будуть подані документи в Інтерпол для оголошення Тюріна в міжнародний розшук.

Нагадаємо, Вороненкова вбили 23 березня 2017 року поблизу готелю "Прем'єр Палас" у центрі Києва. Убивцю Павла Паршова поранив охоронець колишнього депутата, пізніше він помер у лікарні.

У жовтні генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Тюрін, відомий як лідер "Братського" злочинного угруповання РФ, був фактичним замовником убивства Вороненкова. Мотиви вбивства, за версією слідства, були політичними й особистими, оскільки Вороненков був одружений з колишньою цивільною дружиною Тюріна.

Луценко також повідомив про двох фігурантів справи, які перебувають під вартою. За його словами, йшлося про Ярослава Тарасенка й Олександра Лося. Вони заарештовані і перебувають у СІЗО; ще двоє в розшуку - Ярослав Левенець і Юрій Василенко, який є керівником злочинної групи.

За інформацією розвідки Міноборони, Василенко за організацію цього злочину мав отримати "контроль" над Харківською областю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram