ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ почало змінювати модель виклику лікарів додому

Рішення про те, чи потрібно відвідувати вас вдома, буде ухвалювати лікар.

МОЗ почало змінювати модель виклику лікарів додому
Фото: themuslimvoice.net

Міністерство охорони здоров'я почало змінювати модель виклику лікарів додому в межах реформи охорони здоров'я.

Про це повідомляється на сайті відомства.

Досі всі звернення пацієнтів до медичного закладу реєструвалися в книзі запису викликів лікарів додому (031/у) працівниками реєстратури. Після цього лікар отримував цей журнал і повинен був відзвітувати, що він зробив всі візити за вказаними викликами.

Спілкування між лікарями і пацієнтами відбувалося через реєстратуру і рядок в журналі. Тому якщо проблема не потребує візиту, домовитися про це лікар і пацієнт не могли.

З 13 березня форма 031/у скасовується.

Очікується, що пацієнт і лікар зможуть спілкуватися по телефону і разом ухвалювати рішення про необхідність візиту додому. "Кожен пацієнт повинен розуміти, що коли лікар йде до нього додому, він не допомагає щонайменше трьом іншим пацієнтам", - зазначає МОЗ.

Вся звітність про прийоми, проведених лікарем, зводиться до чотирьох цифр на день: загальна кількість звернень дорослих і дітей, а також кількість відвідувань дорослих і дітей удома. Ці відомості фіксуються у втричі скороченій формі 039/у "Відомість обліку відвідувань в поліклініці, диспансері, центрі первинної медико-санітарної допомоги, консультації, вдома".

Детальніше про нововведення Міністерства охорони здоров'я читайте у статті "Медична реформа. Інструкція до застосування".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram