ГоловнаСуспільствоПодії

Проросійському терористові, який влаштував вибух в одеській Аркадії, дали 7 років і відпустили за "законом Савченко"

Кондратенко повністю визнав свою провину, "здав" спільників і заявив, що розкаюється.

Проросійському терористові, який влаштував вибух в одеській Аркадії, дали 7 років і відпустили за "законом Савченко"
Василий Кондратенко
Фото: dumskaya.net

Приморський районний суд Одеси виніс вирок 37-річному уродженцю Чернігівської області Василю Кондратенку, якому інкримінували низку злочинів - від незаконного зберігання зброї до терористичних атак.

Про це повідомляє "Думская".

Чоловіка засудили до семи років і місяця позбавлення волі. При цьому термін перебування в СІЗО (з травня 2014 року) йому зарахували відповідно до "закону Савченко" - день в ізоляторі за два в колонії. Тож до початку березня Кондратенко відсидів свій термін і, хоча вирок ще не набув чинності, вийшов на волю.

За даними видання, він одразу ж ліг у лікарню, оскільки захворів на двосторонню пневмонію.

Неодноразово судимого за хуліганство, крадіжки і заподіяння тяжких тілесних ушкоджень Кондратенка затримали 28 травня 2014 року в будинку на вулиці Космонавтів. Він чинив опір: стріляв у оперативників СБУ з пістолета CZ 75 Compact, забезпеченого глушником. Разом з Кондратенком затримали також Максима Місевського, Олександра Миколенка й Олександра Кольцова.

Під час обшуку у квартирі правоохоронці знайшли пістолет Stalker 918-S, револьвер "Наган", обріз мисливської рушниці ІЖ-27Е, боєприпаси до них, нітроцелюлозний порох і сім саморобних вибухових пристроїв з елементами ураження у вигляді шурупів і металевих кульок.

Крім зберігання зброї і вибухівки, а також нападів на правоохоронця, затриманим інкримінували ще кілька злочинів. Зокрема, Кондратенко брав активну участь у подіях 2 травня на боці "Антимайдану".

На суді Кондратенко свою провину повністю визнав, "здав" спільників і заявив, що розкаюється. У зв'язку із цим, а також тому, що терористична діяльність не призвела до людських жертв, колегія суддів визнала можливим призначити йому відносно м'яке покарання. Раніше Приморський райсуд визнав винним іншого учасника цієї групи. 37-річний Олександр Кольцов отримав 4 роки 9 місяців і теж вийшов на волю за "законом Савченко". Інформації про долю Місевського і Миколенка поки що немає.

Нагадаємо, раніше Київський райсуд Одеси продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою фігуранту "справи 2 травня", громадянину РФ Євгену Мефьодову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram