ГоловнаСуспільствоПодії

На залізничній станції "Покровськ" упродовж року тоннами крали вугілля

Злочинці пробили в огорожі "ходи" і встановили камери відеоспостереження.

Поліція Донецької області затримала злочинну групу, яка викрадала вугілля з вагонів на залізничній станції "Покровськ", фасувала його на підпільній "сортувальній станції" і продавала через вибудувану мережу збуту місцевим жителям за ринковими цінами.

"Злочинна група з ознаками організованості почала діяти в Покровську рік тому. До її складу входили троє чоловіків і жінка, всі жителі Покровська. Встановлено, що 36-річний організатор почав промишляти невеликими крадіжками вугілля кілька років тому, а в січні 2017-го поставив цю справу "на потік". Чоловік розробив злочинну схему і залучив до протиправної діяльності знайомих", - повідомляють на сайті поліції.

Зловмисники провели підготовку: в огорожі біля залізничної колії було пробито "ходи" для транспортування викраденого вугілля, а на паркані встановлені камери відеоспостереження.

"Через камери, не виходячи з дому, організатор стежив за прибуттям вантажних поїздів і місцем перебування працівників служби охорони. Брали тільки найкращі сорти вугілля, якість продукції перевіряв ватажок угруповання. Спільники вантажили товар у мішки і через заздалегідь зроблені отвори заносили в "сортувальну станцію", яку облаштували прямо біля місця стоянки вагонів. Для цього власник "бізнесу" придбав кілька будівель у районі залізниці", - розповідають у поліції.

З метою конспірації перебіг справи координували з допомогою відеоспостереження. Награбоване розвозили вантажівками по пунктах збуту в Покровську та Мирнограді, звідки продавали населенню за ринковими цінами.

"У режимі секретності співробітники карного розшуку обласного главку поліції задокументували факти викрадення та збуту вугілля. Найскладніше при цьому було "обійти" камери відеоспостереження. Операцію з затримання готували декілька місяців, до її реалізації були залучені бійці Корпусу оперативно-раптової дії", - йдеться в повідомленні.

В обласному главку поліції повідомили, що тільки на стадії реалізації задокументовано 12 фактів розкрадання вугілля, збиток від яких становив понад 80 тис. грн. У членів злочинної групи за різними адресами вилучено понад 60 тонн вугільної продукції, "чорну" бухгалтерію, відео- і комп'ютерну техніку, гроші, отримані злочинним шляхом, пістолет "Zoraki".

Зловмисники, крім одного з учасників злочинної групи, який був судимий за майновий злочин, раніше до кримінальної відповідальності не притягувалися.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України "Крадіжка". Підозрюваним загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram