ГоловнаСуспільствоЖиття

Кияни отримали платіжки за електроенергію від нової компанії

Тариф, встановлений НКРЕКП, не змінився.

Кияни отримали платіжки за електроенергію від нової компанії

Жителі столиці отримали платіжні квитанції за електроенергію з реквізитами ПАТ "ДТЕК Київські Електромережі", яка з 1 березня надає послуги з постачання та розподілу електроенергії в Києві як правонаступник "Київенерго".

Про це повідомляють "Українські новини".

В оновленій платіжці розміщена інформація про початок роботи нової компанії з 1 березня в рамках поділу "Київенерго", передбаченого законом "Про ринок електричної енергії".

Тариф на електроенергію, що встановлюється НКРЕКП, не змінився.

Як повідомили в "Київенерго", "ДТЕК Київські Електромережі" надає послуги за раніше підписаним з "Київенерго" договорами, в їх переукладанні немає необхідності. Контакт-центр 1588 і центри обслуговування "Київенерго" продовжують обслуговування всіх клієнтів. Оплату послуг, як і раніше, можна здійснювати через особистий кабінет на сайті www.kyivenergo.ua, мобільні додатки, відділення банків і "Укрпошти", а також електронні платіжні системи.

Нова компанія поєднуватиме функції з розподілу і постачання електроенергії до листопада 2018 року, після чого функція поставки, відповідно до вимог закону, буде відокремлена.

"Київенерго" продовжить виконувати діяльність з виробництва теплової і електричної енергії, постачання теплової енергії, гарячого водопостачання і централізованого опалення.

Нагадаємо, "Київенерго" забезпечує 75% споживачів Києва тепловою енергією. Також до її складу входить єдиний у Києві сміттєспалювальний завод "Енергія". "Київенерго" належить холдингу ДТЕК, він контролює 72,39% акцій компанії. Ще 25% акцій контролює компанія Ornex, яка входить до групи СКМ Ріната Ахметова.

У листопаді минулого року повідомляли, що "Київенерго" розділять на дві компанії - перша займатиметься розподілом електроенергії, друга - її поставками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram