ГоловнаСуспільствоЖиття

Запорізький школяр одержав лист від королеви Британії

Він написав їй першим із проханням розповісти про себе.

Запорізький школяр одержав лист від королеви Британії
Фото: facebook.com/denys.vasyliev

10-річний хлопчик із Запоріжжя одержав лист від британської королеви.

"Сьогодні мій син Савелій отримав особистий лист-відповідь від Її Величності Єлизавети II. За своє життя я отримував різні листи... але Королівських не отримував! Дуже радий за Савелія, адже за легендою людина, що одержала особистий лист від Королеви буде благословенна до третього коліна" , - написав його батько Денис Васильєв у фейсбуці.

Як розповів "Укрінформу" сам хлопчик, він давно цікавився Великобританією, багато читав про королеву, але відповідей на всі питання, які його цікавили, отримати не міг, тому і надіслав лист королеві.

"Я давно цікавився культурою Великобританії: англійськими казками і легендами про короля Артура, лицарів Круглого столу і чарівника Мерліна, вивчав географію цієї острівної держави, Букінгемський палац, багато читав про англійську королеву, намагався уявити її життя. І одного разу вирішив написати Єлизаветі II - запитати, чи відчуває вона себе по-справжньому королевою у своїх королівських палатах, який із 6 тронів у неї найулюбленіший, чи вірить вона, що чарівник Мерлін існував і подібне", - сказав Савелій.

За його словами, через якийсь час після надсилання листа він одержав від королеви Великобританії офіційну відповідь: лист, підготовлений за дорученням Єлизавети II її фрейліною Дженніфер Гордон-Леннокс, - подяку королеви за лист, інтерес до королівської сім'ї та англійської культури. Сам лист, за його словами, надруковано на королівському папері кольору слонової кістки з гербом Букінгемського палацу, а звертання і підпис зроблено від руки.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram