ГоловнаСуспільствоЖиття

Жінці зламали ногу на акції проти забудови в центрі Києва

Невідомі намагалися спиляти чотири тополі на ділянці між будинками 123 і 127 на вулиці Саксаганського.

Жінці зламали ногу на акції проти забудови в центрі Києва

Сьогодні, 9 березня 2018 року, близько 8 ранку невідомі спробували спиляти дерева на ділянці землі між будинками 123 і 127 на вулиці Саксаганського у Шевченківському районі Києва, щоб розчистити ділянку під забудову. Місцеві жителі намагалися їх зупинити, зав'язалася бійка, в якій одній жінці зламали ногу. Про це LB.ua повідомив місцевий житель.

"Приблизно о 7:40-8 ранку мені подзвонили сусіди і сказали, що якісь люди пиляють дерева під будинком. Я вискочив на вулицю і побачив цілу купу гілок. Кілька людей пиляли гілки на деревах, інші тягали ці гілки в купу, ще були люди, які це все охороняли. Один представився адвокатом забудовника. Ці люди збиралися спиляти чотири тополі, щоб розчистити ділянку під забудову - на цю землю вже давно зазіхають, але всі дозволи у забудовника прострочені. Місцеві жителі викликали поліцію, а до її приїзду зажадали припинити будь-які роботи", - розповів місцевий житель.

Незважаючи на вимоги місцевих жителів, люди забудовника продовжували працювати. Тоді місцеві жителі спробували перешкодити їм знищувати дерева, в результаті зав'язалася бійка, в якій постраждали дві жінки.

"Одну жінку старшого віку штовхнули, вона впала і зламала ногу. Її забрала "швидка". Поліція приїхала тільки о 8:30, після її приїзду всі роботи припинилися", - сказав місцевий житель.

Відео з місця подій також наводить активістка ініціативи "Варта Києва" Лідія Гончаренко:

Адвокат компанії-забудовника Дутка Радислав, який також є активістом партії "Свобода", наводить у facebook декларацію про початок будівельних робіт, а саме зведення будинку з торгово-офісними приміщеннями. Замовник будівництва - компанія "Інтер-Проект", керівник - Кузьма Мстислав Володимирович. За словами Дутки, ділянку землі в грудні 2015 року купив німець Фред Гайдер. Радислав працює на нього юристом в приватному порядку і просить не пов'язувати свою політичну діяльність з професійною.

Нагадаємо, сьогодні на вулиці Половецькій у Києві під час акції проти забудови побили депутата Верховної Ради Юрія Левченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram