ГоловнаСуспільствоПодії

Силовики вилучили 160 кг трамадолу на 32 млн гривень (оновлено)

Затримано двох людей.

Головне слідче управління Національної поліції одночасно провело 13 обшуків, під час яких вилучило 146 кг трамадолу.

Про це повідомила у фейсбуці прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган. ГПУ здійснює процесуальне керівництво у справі.

За місцем проживання одного з фігурантів вилучено 4 тис. євро і три полімерні пакети з порошкоподібною кристалічною речовиною білого кольору вагою 5 кг.

У дачному будинку громадянина, раніше судимого за збут наркотичних засобів в особливо великих розмірах, вилучено ще 141 кг порошкоподібної речовини білого кольору, яка, згідно з висновками судової експертизи, виявилася трамадолом.

"Орієнтовна вартість вилучених наркотичних засобів на "чорному" ринку становить понад 10 млн гривень", - написала Сарган.

Цих осіб затримано за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Де саме проводилися обшуки, Сарган не повідомила.

Оновлення. Начальник департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції Андрій Кіхтенко повідомив, що це рекордна для України партія трамадолу.

"Затримано організатора і його спільника, які створили канал постачання наркотиків і його збуту на території України. Одночасно були проведені 14 обшуків на території Харківської області. Було вилучено рекордну партію трамадолу загальною вагою близько 160 кг. Один грам вказаної наркотичної речовини збували за 200 гривень. Тобто, за цінами чорного ринку, партія вилученого трамадолу перевищує 32 млн гривень", - розповів він.

Головному підозрюваному 40 років, у 2009 році в нього вже вилучали 130 тисяч таблеток трамадолу. У 2016 році він вийшов на волю і знову взявся за торгівлю наркотиків. Його спільник - 46-річний колишній співробітник міліції, підполковник у відставці.

Трамадол - синтетичний опіоїдний анальгетик центральної дії, який широко застосовується для знеболювання в терапії та хірургії, зокрема в разі коронарних, онкологічних і ортопедичних болів.

В Україні трамадол включено до списку наркотичних засобів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram