ГоловнаСуспільствоПодії

В Ісламському культурному центрі в Києві вилучили заборонені книги

Мусульмани заявляють про системні переслідування.

В Ісламському культурному центрі в Києві вилучили заборонені книги
Фото: facebook.com/islam.kiev/

СБУ і прокуратура у вівторок провели обшуки в Ісламському культурному центрі по вул. Дегтярівській, 25 у Києві.

Як повідомляє столична прокуратура, слідчі дії проведено на підставі ухвали суду в рамках кримінального провадження за фактом можливого поширення творів, що пропагують культ насильства і жорстокості (ч.1 ст. 300 КК України). Силовики провели обшуки в приміщеннях громадської організації і за місцем проживання фігурантів провадження в Києві і Полтаві.

"За результатами обшуків вилучено твори, що містять пропаганду культу насильства, жорстокості, расової, національної чи релігійної нетерпимості і дискримінації, що підтверджується висновками експертних досліджень, а також інші види літератури, для яких буде призначено експертизу. Загальна кількість вилучених примірників становить близько 100 одиниць", - сказано в повідомленні.

Про те, що обшуки пройшли в Ісламському культурному центрі, написав у фейсбуці муфтій Духовного управління мусульман України "Умма" Саїд Ісмагілов.

За його словами, слідчі дії провели близько 20 силовиків рано-вранці.

"Були підкинуті в книжковий магазин і в учительську кімнату в гімназії загальною кількістю вісім книг, які потім пред'явили охоронцеві як вилучені докази. У той самий час проходив обшук у квартирі відповідального за бібліотеку - шейха Таріка Сархана, де під морозильну камеру були підкинуті дві книги, а потім вилучені і пред'явлені як докази", - стверджує Ісмагілов.

"Я таке спостерігав тільки в окупованому Криму, коли в мечеті підкидали книги, навіть підкидали у дворі біля туалету, а потім це пред'являли як докази правопорушення. Однак в Росії існує список забороненої літератури, а в Україні немає ніякого такого списку. Найгірші і найогидніші вчинки за методикою російської ФСБ відтепер на постійних засадах в Україні! Я заявляю про системні переслідування мусульман України, адже такі обшуки менш ніж за рік відбуваються втретє. І підкидають одні й ті самі книги", - обурився він.

Про проблеми мусульман України муфтій Саїд Ісмагілов раніше розповів LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram