ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ повторно відсторонило Амосову від обов'язків ректора НМУ імені Богомольця

Роботу комісії з розслідування продовжили до 23 березня.

МОЗ повторно відсторонило Амосову від обов'язків ректора НМУ імені Богомольця
Катерина Амосова
Фото: hromadske.ua

Міністерство охорони здоров'я повторно відсторонило Катерину Амосову від обов'язків ректора Національного медичного університету ім. Богомольця і продовжило роботу комісії з розслідування зриву іспиту в цьому начальному закладі до 23 березня.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров'я.

"У зв'язку зі зривом 20 лютого 2018 року у НМУ ліцензійного інтегрованого іспиту "КРОК 1. Стоматологія" для понад 200 студентів 3 курсу стоматологічного факультету МОЗ України створило комісію для перевірки всіх обставин справи... З огляду на значний обсяг документів, МОЗ України прийняло рішення продовжити роботу комісії ще на два тижні - до 23 березня... на час роботи комісії Катерину Амосову відсторонено від обов'язків", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що ще 21 лютого комісія зажадала від НМУ і Центру тестування надати копії наявної документації про підготовку та організацію проведення ліцензійного інтегрованого іспиту "КРОК" у НМУ.

Упродовж більш ніж тижня роботи комісії адміністрація НМУ фактично блокувала її роботу, не надаючи необхідних документів і не допускаючи членів комісії в ректорський корпус НМУ. Тільки на 9-й день роботи комісії Амосова з'явилася на засідання і надала копії матеріалів щодо процедури проведення іспиту та співпраці з Центром тестування.

У прес-службі МОЗ уточнили, що Амосову було відсторонено від обов'язків ректора відповідно до нового наказу.

Нагадаємо, 20 лютого Мінохоронздоров'я усунуло Амосову з посади ректора НМУ ім. Богомольця через непроведення державного іспиту "КРОК 1. Стоматологія". Керівництво ВНЗ у відповідь організувало страйк.

Пізніше Амосова домоглася рішення суду про скасування її відсторонення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram