ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Харківському лікарю відмовили в посаді голови обласного управління охорони здоров'я через кримінальне минуле

Він фігурував у скандалі з продажу дітей за кордон.

Харківському лікарю відмовили в посаді голови обласного управління охорони здоров'я через кримінальне минуле
Фото: kharkivoda.gov.ua

МОЗ заборонило призначати начальником Управління охорони здоров'я Харківської ОДА Богдана Федака (головний лікар обласної клінічної лікарні) на підставі того, що в нього виявилося кримінальне минуле.

Як повідомляють на сайті міністерства, Федак у середині 1990-х був засуджений за ст. 165 і ст. 172 Кримінального кодексу (в редакції 1960 року) до 2 років 6 місяців позбавлення волі у так званій "справі дітей" (щодо незаконного всиновлення іноземними громадянами українських немовлят). Утім він незабаром вийшов за амністією.

"Вважаємо неприпустимим призначення людини з кримінальним минулим і відповідною репутацією на цю посаду, тому не можемо погодити призначення Богдана Федака на посаду начальника Управління охорони здоров'я Харківської ОДА. Про відповідне рішення МОЗ України повідомило Харківську ОДА офіційним листом", - інформує МОЗ.

У 2006 році, коли мером Харкова був Михайло Добкін, Богдан Федак став головлікарем міської лікарні швидкої та невідкладної допомоги. З 2010 року він очолює Харківську обласну клінічну лікарню.

Місце керівника Управління охорони здоров'я ХОДА вакантне з літа 2016 року, коли стало відомо, що звільнився Олександр Галацан. Відтоді обов'язки начальника обласного управління охорони здоров'я виконує Галина Сіроштан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram