ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала понад 100 людей біля Ради, у наметах знайшли 9 гранат (оновлено)

Слідчі дії у наметовому містечку пов'язані з бійкою 27 лютого.

Столична поліція затримала десятки осіб біля Верховної Ради під час проведення слідчих дій, в рамках яких відбувається демонтаж наметового містечка.

"Вранці поліція за рішенням суду повинна була проводити слідчі дії - огляд та обшук наметів, про що повідомили особам, які перебували на відрізку вулиці Грушевського і від Грушевського до оглядового майданчика на площі Конституції. У відповідь почався опір, запалили шини, поліція вжила заходів для забезпечення слідчих дій", - розповів в ефірі 112 каналу начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

У результаті зіткнень постраждали шестеро осіб з числа протестувальників, а також четверо співробітників поліції.

"Затримано 50 осіб, з ними зараз працюють слідчі", - додав Крищенко. Відкрито кримінальне провадження за статтею 345 Кримінального кодексу - опір працівникові правоохоронних органів.

Крищенко розповів, що слідчі дії проводилися в рамках розслідування бійки, яка сталася 27 лютого біля Верховної Ради. Поліція повинна була встановити особи тих, хто тоді нападав на співробітників правоохоронних органів, і вилучити речові докази.

Оновлення. Прес-служба поліції Києва пізніше повідомила, що біля Ради затримали понад 100 осіб.

На території наметового містечка знайшли дев'ять гранат РГД-5, запали, коктейлі Молотова, п'ять димових мін.

Нагадаємо, що зараз поліція проводить демонтаж наметів на вулиці Грушевського. Наметове містечко прихильників Саакашвілі стояло на проїжджій частині біля будівлі парламенту з осені минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram