ГоловнаСуспільствоЖиття

Директор Інституту серця пояснив, як Крисін потрапив у дитяче відділення

"У нас були переповнені всі палати, і в таких випадках ми кладемо в будь-яку вільну"

Директор Інституту серця пояснив, як Крисін потрапив у дитяче відділення
Фото: Назар Кравченко

Директор Інституту серця Борис Тодуров пояснив, що поміщення Юрія Крисіна в дитяче відділення медзакладу було пов'язане з відсутністю вільних місць у дорослому.

Про це він повідомив у Фейсбуці.

Тодуров заявив, що він ніколи не був знайомий з Крисіним, якого як звичайного пацієнта госпіталізували з болями в серці.

"У нас були переповнені всі палати, і в таких випадках ми кладемо в будь-яку вільну... Того дня було не так багато дитячих надходжень, і дві дитячі палати, які примикають у нас до дорослого відділення, були вільні. Ми туди кладемо, і це був не єдиний дорослий пацієнт, який лежав у дитячій палаті", - пояснив Тодуров.

Він заявив, що "інститут не переслідує жодних політичних цілей і нікого не виправдовує".

Тодуров також повідомив, що після інциденту з зеленкою Крисін покинув інститут.

Нагадаємо, 22 грудня 2017 року Шевченківський райсуд Києва засудив Крисіна до чотирьох років позбавлення волі умовно за причетність до вбивства журналіста В'ячеслава Веремія. Крисіна вважають організатором "тітушок", які за гроші переслідували і били "майданівців".

Днями Крисіна знайшли в дитячому відділенні вроджених вад серця в Інституті серця. МОЗ звернулося до Інституту серця з проханням пояснити перебування в ньому Крисіна, а також попросив лікарів установити, чи потребував він госпіталізації, чи може брати участь у судових засіданнях.

1 березня Крисін не з'явився на суд щодо апеляції на вирок. До суду надійшло повідомлення про погіршення його стану. Засідання перенесли на 19 березня. Суд також дозволив примусовий привід щодо Крисіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram