ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україні через смерть дитини тимчасово заборонили болгарську вакцину

У Сумській області після імунізації зафіксовано летальний випадок.

В Україні через смерть дитини тимчасово заборонили болгарську вакцину
Фото: kp.ua

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) розпорядилася тимчасово заборонити реалізацію і застосування вакцини БЦЖ виробництва Болгарії.

"Тимчасово забороняю реалізацію та застосування медичного імунобіологічного препарату вакцина БЦЖ, ліофілізована / BCG vaccine freeze-dried порошок і розчинник для приготування суспензії для підшкірних ін'єкцій, 50мкг/доза, по 1,0 мг (20 доз) порошку у скляній ампулі №20 у комплекті з розчинником по 1мл в інший скляній ампулі, №20 в окремих картонних коробках, серії 297, виробництва BB-NCIPD Ltd., Болгарія, до окремого рішення Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками", - йдеться в розпорядженні в.о. голови Служби.

Підставою для заборони цього препарату стало надходження від Держлікслужби у Сумській області карти-повідомлення від 25 лютого "про випадок несприятливої події після імунізації (летальний випадок) під час застосування вакцини, виготовленої болгарською компанією BB-NCIPD Ltd.

Вакцину БЦЖ проти туберкульозу дітям вводять у перші дні після народження, ревакцинація в 7 років. Ті, хто зберігають, реалізують і застосовують препарат, повинні терміново перевірити наявність серії лікарського засобу: /BGG VACCINE FREEZE-DRIED, серія 297.

Раніше у лютому в Україні заборонили партію вакцини від кору "Приорикс".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram