ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві затримали чоловіка, який минулого року зі стріляниною викрав маршрутку

Зловмисник переховувався в Житомирі, а в столицю повернувся з підробленим паспортом.

У Києві затримали чоловіка, який минулого року зі стріляниною викрав маршрутку
Фото: kyiv.npu.gov.ua

У Києві поліцейські затримали чоловіка, який минулого року зі стріляниною викрав маршрутне таксі. Весь цей час він переховувався від правоохоронців у Житомирі, а в столицю повернувся з підробленим паспортом.

Про це повідомляють на сайті столичної поліції.

Інцидент стався в Дніпровському районі Києва в березні минулого року. Під час патрулювання вулиць міста патрульні побачили підозрілого чоловіка з великим рюкзаком і вирішили зупинити його для перевірки. Побачивши поліцейських, він кинув сумку і побіг у двори багатоповерхівок.

На вулиці Малишка чоловік забіг у маршрутне таксі, пригрозив водієві пістолетом і наказав їхати, а сам через лобове скло вистрілив у патрульних. У цей час водій і пасажири встигли покинути салон.

"Коли люди залишили автобус, правопорушник сів за кермо і поїхав у напрямку Русанівських садів. При цьому він продовжував стріляти в патрульних, які переслідували його, і у відповідь застосовували табельну вогнепальну зброю для зупинки транспортного засобу", - розповів начальник Дніпровського управління поліції Олександр Кузьмін.

Під час руху викрадач також зіткнувся з легковим автомобілем, але зупинився тільки в приватному секторі, де кинув маршрутку. На станції міської електрички його намагався затримати поліцейський, якого він поранив у ногу і втік.

Кузьмін зазначив, що вперше в поле зору правоохоронців зловмисник потрапив у 2007 році - тоді його оштрафували за дрібне хуліганство.

"За нашими даними, після викрадення маршрутки він перебрався до Житомира, де продовжив злочинну діяльність. А до подій у Києві встиг «відсидіти» термін у виправній колонії в Полтавській області. На його рахунку десятки злочинів, серед яких крадіжки, викрадення авто, розбої, підробка документів і навіть зґвалтування. За вчинення деяких з них у Святошинському районі столиці перебував у розшуку", - повідомив Кузьмін.

За його словами, для затримання 30-річного уродженця Київської області правоохоронці готувалися заздалегідь, оскільки розуміли, що той може чинити збройний опір. Тому при появі поліцейських зловмисник навіть не встиг зрозуміти, що відбувається.

"У кишені одягу ми знайшли пістолет і паспорт на ім'я чоловіка, який відбуває покарання в місцях позбавлення волі, але з вклеєною фотографією затриманого. При собі він мав сумку з кількома десятками тисяч гривень, походження яких він відмовився назвати. У квартирі, яку зловмисник винаймав, ми теж провели обшук і вилучили гроші, планшет у заводській коробці і золоті прикраси з цінниками. Звідки в чоловіка всі ці речі, будемо встановлювати", - розповів Кузьмін.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Правоохоронці встановили хронологію подій, які відбувалися рік тому. Як виявилося, чоловік напередодні обікрав супермаркет. Гроші з сейфа він поклав у рюкзак і йшов вулицею, але потрапив у поле зору поліцейських. Щоб уникнути покарання, він вирішив утекти на маршрутці і застосував зброю, яку постійно носив з собою.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

"У цей час затриманий перебуває під арештом, слідчі проводять досудове розслідування за кількома статтями Кримінального кодексу. Це ще одна крадіжка і незаконне поводження зі зброєю, але під час розслідування кваліфікація статей може змінюватися і доповнюватися в разі з'ясування нових обставин", - додав Кузьмін.

Нагадаємо, вранці 2 березня минулого року в Дніпровському районі Києва озброєний пістолетом чоловік викрав маршрутку. Правоохоронці склали фоторобот підозрюваного і просили громадян не намагатися затримати злочинця самостійно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram