ГоловнаСуспільствоПодії

Тітушки побили двох противників Труханова в Солом'янському суді

Співробітники правоохоронних органів не втрутилися.

Кілька тітушjк побили активіста Автомайдану Віталія Устименка й активіста Громадського сектору Євромайдану Олега Слабоспицького в Солом'янському районному суді Києва. Це сталося після того, як суд прийняв рішення відпустити мера Одеси Геннадія Труханова на поруки.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, побиття відбулося в коридорі біля зали суду.

Устименко (ліворуч) і Слабоспицький
Фото: Тереза Лащук
Устименко (ліворуч) і Слабоспицький

Після оголошення рішення суду Устименко і Слабоспицький, які перебували в залі суду, почали гучно обурюватися. На що один з народних депутатів, який теж був усередині, показав на них пальцем і наказав вивести. Після цього і відбулося побиття.

Співробітники правоохоронних органів, які перебували всередині будівлі суду, не пояснили журналістам, чому вони ніяк не втручаються в те, що відбувається, і не виводять тітушок із будівлі. При цьому кореспондент LB.ua чув, як вони між собою називали цих тітушок "одеситами".

Нагадаємо, що судове засідання у справі Труханова, підозрюваного в корупційному правопорушенні, супроводжувалося декількома бійками.

До будівлі суду вранці прибули кілька десятків молодих людей характерної зовнішності в однакових чорних куртках з капюшонами, які підтримують Труханова. З ними побилися представники націоналістичних організацій: "Національних дружин", "Нацкорпусу", "С-14", "Свободи" і "Правого сектору". Пізніше націоналісти спробували прорватися в будівлю суду, в результаті чого почалася бійка з поліцією.

Під час другої бійки один з націоналістів, імовірно, з батальйону "Донбас", завдав вогнепального поранення одному з поліцейських.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram