ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримський дезертир Одинцов отримав 14 років в'язниці

Колишній військовослужбовець своєї провини не визнав і винними себе не вважає.

Кримський дезертир Одинцов отримав 14 років в'язниці
Максим Одинцов (слева) и Александр Баранов
Фото: radiosvoboda.org

Суд у Києві 6 лютого виніс вирок колишньому українському військовослужбовцеві Максиму Одинцову за державну зраду та дезертирство і засудив його до 14 років в'язниці.

Про це повідомив адвокат засудженого Валентин Рибін, передає "Крим.Реалії".

"Вирок винесено, однак набуде чинності він у тому випадку, якщо ми не подамо апеляцію. Сторона захисту зараз розглядає можливість апеляційної скарги. У нас для цього є певні терміни, я думаю, ми цих термінів дотримаємося", - уточнив адвокат.

Він також додав, що Одинцов у суді своєї вини не визнав, винними себе не вважає.

Раніше Подільський районний суд Києва засудив до 13 років позбавлення волі іншого фігуранта цієї справи, колишнього українського військовослужбовця Олександра Баранова.

Нагадаємо, Баранова та його товариша по службі Одинцова затримали 20 листопада 2016 року на адміністративному кордоні з Кримом поряд із пропускним пунктом "Чонгар". Колишні молодший сержант і прапорщик, проходячи службу в одній з військових частин на території Криму, під час окупації півострова не виконали наказ про прибуття до нового місця служби і залишилися на окупованій території, тим самим вчинивши дезертирство, в зв'язку з чим були оголошені в розшук.

Надалі вони уклали контракти про проходження військової служби у ЗС РФ.

Наприкінці грудня військова прокуратура направила до суду справи Баранова й Одинцова, інкримінувавши їм дезертирство та державну зраду.

Російська влада розцінює затримання Баранова й Одинцова як "викрадення своїх військовослужбовців". Слідком РФ порушиив у зв'язку з цим кримінальну справу. Процес у "справі кримських дезертирів" почався в Києві 7 лютого 2017 року. Справу Одинцова слухають у Дарницькому райсуді Києва, а справу Баранова - в Подільському.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram