ГоловнаСуспільствоЖиття

Телеканал іномовлення UA|TV запустив свій сайт

Читачі зможуть дізнаватися новини про Україну з першоджерел п'ятьма мовами.

Телеканал іномовлення UA|TV запустив свій сайт
Фото: tsn.ua

З 12 лютого офіційно запущено сайт телеканалу UA|TV, який є частиною Мультимедійної платформи іномовлення України. Тестовий варіант сайту був доступний з 5 лютого.

Про це повідомляють на сайті Міністерства інформаційної політики.

"Тепер у нас є власний інформаційний портал телеканалу іномовлення України. Він відкриває можливості читати новини про Україну з першоджерел п'ятьма мовами: українською, російською, англійською, кримськотатарською та арабською", - заявив міністр інформполітики Юрій Стець.

Він також зазначив, що із запуском сайту телеканалу UA|TV, разом з інформагентством "Укрінформ", Україна "мовить" дев'ятьма мовами світу.

Генеральний директор телеканалу Людмила Березовська повідомила, що над кожною версією сайту працюють спеціальні групи людей і кожна мовна версія орієнтована на інтереси своєї аудиторії. Причому редакторами кожної версії є носії мови.

Нагадаємо, телеканал UA|TV почав мовлення 1 жовтня 2015 року. МПІУ була сформована на базі державних телерадіокомпаній "Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення", "Банківське телебачення" (БТБ) і інформаційного агентства "Укрінформ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram