ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові насильно утримували 30 людей під приводом лікування від наркозалежності

Деякі з полонених кажуть, що не бачили вулицю більш ніж рік.

У Харкові насильно утримували 30 людей під приводом лікування від наркозалежності
Фото: khar.gp.gov.ua

У Харкові в одному з приватних житлових будинків насильно утримували під замком близько 30 осіб (у віці від 25 до 45 років) під приводом лікування від наркотичної залежності.

Як повідомляє прокуратура Харківської області, будинок з полоненими виявили працівники місцевої прокуратури №3 та Національної поліції в рамках розслідування кримінального провадження іншого злочину.

"За свідченнями свідків, які зараз перевіряють слідчим шляхом, жертв хапали просто на вулиці і доставляли в будинок. Там у них відбирали телефони, документи та особисті речі. Вихід з приміщення постійно був під замком, а на вікнах скрізь були решітки. До того ж до полонених було приставлено охорону. Деякі з полонених заявляють, що не бачили вулицю більш ніж рік", - йдеться в повідомленні.

У приміщенні правоохоронці вилучили медпрепарати, які, за словами жертв, їх насильно змушували приймати. Найближчим часом буде призначено експертизу, яка повинна встановити склад препаратів та їх призначення.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі, викрадення двох і більше осіб).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram