ГоловнаСуспільствоЖиття

Київрада розгляне петицію про знесення каплиці УПЦ МП біля фундаменту Десятинної церкви

Петицію підтримали понад 10 тис. осіб.

Київрада розгляне петицію про знесення каплиці УПЦ МП біля фундаменту Десятинної церкви
Фото: Сергей Нужненко

Електронна петиція про знесення каплиці Української православної церкви Московського патріархату на території Національного музею історії набрала необхідну кількість голосів і прийнята до розгляду Київською міською радою.

Про це повідомляється на сайті мерії.

Відзначається, що петицію підтримали 10 тис. 584 людини при мінімально необхідних 10 тисячах.

Мер Києва Віталій Кличко вже доручив постійній комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування, а також Київській міській держадміністрації та профільному заступнику її голови розглянути петицію в установленому порядку.

Автор звернення В'ячеслав Толпига зазначає, що територія, на якій незаконно побудована споруда-каплиця УПЦ (МП), належить до особливо цінних земель історико-культурного призначення. Крім того, за словами ініціатора, територія є пам'яткою історії національного та місцевого значень.

Нагадаємо, каплиця УПЦ МП з'явилася біля фундаменту Десятинної церкви при правлінні Віктора Януковича в 2011 році.

Вночі 25 січня 2018 року двоє киян кинули в будівлю церкви коктейль Молотова, а через кілька годин праворадикали "С14" демонтували інформаційну дошку, встановлену поруч з каплицею, в знак протесту проти захоплення землі біля фундаменту Десятинної церкви.

3 лютого в Києві відбувся мітинг з вимогою знести каплицю як самобуд. У відповідь намісник Десятинного монастиря архімандрит Гедеон заявив, що УПЦ МП попросила президента США Дональда Трампа про захист каплиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram