ГоловнаСуспільствоОсвіта

В Україні запустили безкоштовну онлайн-платформу для підготовки до ЗНО

На платформі доступні безкоштовні підготовчі курси з 8 шкільних предметів.

В Україні запустили безкоштовну онлайн-платформу для підготовки до ЗНО
Фото: Анастасія Грицанова

В Україні запустили онлайн-платформу для підготовки до ЗНО "BeSmart", яка дозволяє прослухати безкоштовні курси і пройти тести з математики, української мови та літератури, історії України, фізики, хімії, географії та англійської мови.

Презентація проекту відбулася в понеділок, 5 лютого, в Києві. Участь у ній взяли міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов, а також голова підкомітету з питань дошкільної, загальної середньої, інклюзивної освіти Тарас Кремень, передає кореспондент LB.ua.

Коментуючи новацію, міністр освіти Лілія Гриневич зазначила, що такі курси будуть особливо корисні для учнів, які перебувають на тимчасово окупованих територіях України і не мають можливості підготуватися до вступу в український вуз.

"Найвідоміші університети світу додають такий компонент у свої навчальні програми. І ми повинні це втілювати. Ті, хто перебуває в невеликих містах і селах, а також на окупованих територіях Криму і Донбасу, мають можливість навчатися за нашими програмами. Цей проект є соціальною відповідальністю, а також інвестицією в наше майбутнє", - сказала Гриневич.

Проект "BeSmart" був розроблений 2015 року компанією Eduget. У квітні 2017 проект отримав гриф Міносвіти, у квітні того ж року безкоштовний додаток "BeSmart" було запущено в навчальних закладах Одеси та Одеської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram