ГоловнаСуспільствоВійна

Мінфін США доповнив "кремлівський список" представниками "ЛНР-ДНР"

Багато хто з них є лише прикриттям для тіньового бізнесу.

Мінфін США доповнив "кремлівський список" представниками "ЛНР-ДНР"
Фото: dnr-news.com

Міністерство фінансів США розширило так званий "кремлівський список" російських олігархів і людей з близького оточення президента РФ Володимира Путіна представниками "ДНР" і "ЛНР".

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зазначають, що список поповнили дев'ять так званих "міністрів" з ОРДЛО, один "заступник міністра", а також колишній луганський чиновник і його родич.

Зокрема, йдеться про "міністра доходів і зборів ДНР" Олександра Тимофєєва ("Ташкент"), "заступника міністра інформації ДНР" Ігоря Антипова, "міністра палива та енергетики ДНР" Олексія Грановського, "голову МЗС ДНР" Наталію Никонорову, "міністра фінансів ДНР Катерину Матюшенко, "міністра держбезпеки ДНР" Володимира Павленка, "в.о. міністра юстиції ДНР" Олену Радомську; також у список увійшов "міністр палива ЛНР" Павло Мальгін, "міністр економіки ЛНР" Олена Костенко; "міністр праці ЛНР" Світлана Малахова, колишній "міністр палива і енергетики ЛНР" Олександр Мельничук і бізнесмен Сергій Мельничук.

Найскандальнішим фігурантом цього списку є Тимофєєв, якого вважають одним із "сірих кардиналів ДНР". Раніше на одному із сепаратистських каналів він заявляв про торговельні зв'язки з країнами Європи та світу. "Ми торгуємо не тільки з Китаєм. На сьогодні я можу назвати, які країни: це Італія, Іспанія і Франція", - хвалився бойовик в інтерв'ю.

"Ташкента" вважають грозою місцевого бізнесу. Восени минулого року на нього нібито вчинили замах, але він залишився цілим і неушкодженим. Тепер він став персоною нон-ґрата на Заході.

Зазначимо, що ватажки бойовиків і представники "силових структур" були під санкціями і раніше. При цьому далеко не всі вони мають рахунки за кордоном чи розраховують отримати американську візу - багато хто є лише прикриттям для тіньового бізнесу. Тому в оновлену "кремлівську доповідь" потрапили ті, хто відповідає за фінанси та стратегічні для угруповань "ЛНР" і "ДНР" ресурси - паливо і енергетику.

У новому списку також є абсолютно непублічна, але впливова фігура - колишній "заступник міністра палива і енергетики ЛНР" Мельничук - організатор схеми постачання вугілля з окупованого Донбасу в країни ЄС, яку розкрили польські журналісти.

Нагадаємо, 30 січня Мінфін США оприлюднив незасекречену частину "кремлівської доповіді". Це список зі 114 можновладних чиновників і 96 олігархів, яких американське відомство вважає пов'язаними з Путіним. Очікується, що далі проти цих людей будуть введені санкції. Фігуранти "кремлівського списку" за день втратили $1,1 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram